Senz Advocaten

 

Personen- en familierecht

De advocaten van ons kantoor hebben jarenlange ervaring in het personen- en familierecht. Voor een aantal advocaten is dit rechtsgebied de core business. Door onze ervaring kunnen wij goed inschatten wat u nodig heeft, en hoe uw zaak zal gaan verlopen. 

U kunt bij ons onder andere terecht voor echtscheidingen, omgangsregelingen en alimentatiezaken. Onze kracht is dat wij de tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren. Wij begrijpen dat elke zaak die betrekking heeft op het personen- en familierecht emotioneel en lastig van aard is. U kunt van ons passende rechtsbijstand verwachten, waarbij wij u ook een eerlijk advies geven.

Onze bijstand beslaat het gehele echtscheidingstraject, van het opstellen van een echtscheidingsverzoek of verweerschrift, tot het bespreken van de beschikking. Steeds geven wij advies waar nodig.

Echtscheiding

Wellicht vraagt u zich af hoe een echtscheidingstraject eruit ziet. Elke zaak die betrekking heeft op een scheiding, begint met de scheidingsmelding. Daarbij wordt aan de andere partner verteld dat de relatie of het huwelijk geen stand meer kan houden. Daarna komen de formaliteiten: het opstellen van een verzoek of verweer, het bespreken van het mediationaanbod en de mogelijkheden hiertoe, en tot slot de zitting. Het kan gebeuren, dat tussentijds nog een verzoek tot het treffen van voorlopige voorzieningen behandeld moet worden. 

Het juridische aspect aan een echtscheiding is vaak niet het moeilijkste. Het gedeelte waar veel mensen zich in vergissen, is dat het beëindigen van een relatie ook gevoelens van rouw met zich mee kan brengen. Tijdens de intake kan de advocaat u bijvoorbeeld informeren om een professional in te schakelen die u helpt bij de verwerking van de scheiding. Zo zorgen wij ervoor, dat u de handvatten krijgt ná de zaak verder te kunnen leven.

Elke scheiding is anders. U bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend uw zaak te bespreken. Samen kunnen wij bepalen of en wat wij voor u kunnen betekenen.

Kosten:

Wij bieden in sommige gevallen pakketprijzen aan. Hierbij krijgt u een aantal uren tegen gereduceerde prijs. Binnen deze prijs vallen de veelvoorkomende werkzaamheden, zoals het opstellen van een verzoek- of verweerschrift, het bespreken en voorbereiden van de zitting en de zitting zelf. Kiezen voor deze optie kan heel voordelig voor u zijn. Wel is het zo, dat de uren niet gemaximeerd zijn. Indien sprake is van extra werkzaamheden, zoals een procedure voorlopige voorzieningen, of de zaak wordt bewerkelijk, dan zal de advocaat met u aanvullende afspraken maken.

Wij verzorgen ook echtscheidingen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. U moet dan wel een eigen bijdrage betalen, en deze is fors voor zaken die betrekking hebben op het personen- en familierecht. In de laagste categorie voor de eigen bijdrage en het griffierecht, moet u al snel denken aan een bedrag van € 500,00 voor een eenvoudige echtscheiding. Betaling in termijnen is in overleg altijd mogelijk. 

Omgang en alimentatie

Het kan zijn, dat na het uiteengaan toch nog problemen ontstaan bij de omgang en de alimentatie. Soms is een aanpassing hiervan noodzakelijk. Ook voor deze zaken kunt u bij ons terecht. Het maakt daarvoor niet uit of u in een eerdere procedure bijstand van een andere advocaat heeft gehad. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken met ons. 

 

 

 

Nieuws

Feed

07-02-2018, 11:26

Bijstand voor het slachtoffer tijdens het strafproces

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt als u het slachtoffer bent van een strafbaar feit? Wij kunnen voor u het dossier opvragen, u inlichten over het verloop van de procedure en wij kunnen met u de...   Meer


19-01-2018, 09:24

Schuldhulpverlening is niet laagdrempelig genoeg

De Nationale Ombudsman heeft een onderzoek gedaan naar de schuldhulpverlening bij gemeenten. Hieruit is gebleken dat de toegang tot schuldhulpverlening nog niet laagdrempelig genoeg. De Ombudsman vindt dat...   Meer


08-01-2018, 13:50

Het gebruiken van reisgegevens in het sociaal zekerheidsrecht

In het sociaal zekerheidsrecht kunnen diverse bewijzen worden gebruikt om een uitkering in te trekken of verlagen. Denk hierbij aan de eigen verklaring van een belanghebbende, andere verklaringen, waarnemingen...   Meer


10-11-2017, 13:54

Mediation bij Senz Advocaten

U kunt bij ons ook terecht voor mediation in familiezaken. Wij begeleiden u samen naar passende afspraken over onder andere de scheiding, omgangsregelingen, alimentaties en boedelscheidingen. Neem voor meer...   Meer


15-09-2017, 14:10

Nieuw huwelijksvermogensrecht per 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt het huwelijksvermogensrecht. De huidige wetgeving is dat alles binnen een gemeenschap van goederen valt als er geen huwelijkse voorwaarden zijn opgemaakt. Vanaf januari 2018 vallen...   Meer


Ouder >>


Onze openingstijden

maandag
9:0012:30
13:0017:00
dinsdag
9:0012:30
13:0017:00
woensdag
9:0012:30
13:0017:00
donderdag
9:0012:30
13:0017:00
vrijdag
9:0012:30
13:0017:00

  

 

 

62147